Biológiai eljárással almából előállított természetes savanyúságot szabályozó termék. Szűretlen almaecet mely a gyümölcs természetes, értékes hatóanyagait tartalmazza. Savtartalma: 5%. Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Az üledékképződés természetes jelenség és nem minőségi hiba.
Az almaecet jótékony hatása a humán felhasználásban már köztudott, de állategészségügyi szerepe is jelentős.
Általános jellemzői:
+ Erős antioxidáns - vitaminhiányos takarmányozásból adódó betegségek kiküszöbölésére.
+ Kiegyensúlyozza a bélflórát - segíti a jótékony baktériumok elszaporodását gátat szabva a káros baktériumok elterjedésének.
+ Egészséges bélrendszert eredményez - egészséges étvágy - egészséges széklet - optimális súlygyarapodás - enzimaktivitás miatt jobb takarmányhasznosulás - stressztűrőképesség növekedése
+ Szívműködésre gyakorolt pozitív hatás
+ Ivóvíz fertőtlenítés - az állatok ivóvízéhez adagolva a nyári nagy melegben is jelentősen csökkenti a baktériumok számát.
+ Az állatok húsa ízletesebb, porhanyósabb, könnyebben feldolgozhatóvá válik, kevesebb koleszterint eredményez, illetve magasabb vitamin- és nyomelem tartalmat.
+ A vágási mutatók magasabbak - tömörebb hús, kevesebb víztartalom.
Baromfiakra gyakorolt hatása:
+ Salmonella és a kokcidíózis kockázatának csökkentése ( megakadályozza a patogén, káros baktériumok és kokcidiosztatikumok, vagyis kórokozó egysejtűek szaporodását).
+ Segíti a tollasodást (tömött tollazatot eredményez) - így lerövidül a tömési idő
+ Javítja a tojástermelést, a tojáshéj szilárdabb, egyöntetűbb lesz
Sertésekre gyakorolt hatása:
+ Megelőzi az Escherichia coli baktérium elterjedését - ami elsősorban az újszülött, de választás körüli malacok esetében súlyos emésztési zavarokat, bélgyulladást, végül elhullást okozhat.